Raise Your Horns IKKE aflyst // Raise Your Horns NOT cancelled

Med de mange aflysninger i den seneste tid kan vi oplyse, at Raise Your Horns gennemføres igen i år. Musikbranchen kæmper stadig med de hårde vilkår, som ramte i 2020. Således har de fleste større europæiske rock- og metalfestivaler såsom Hellfest, Download, Inferno, Glastonbury og Rock Am Ring måttet aflyse og udskyde for andet år i træk. Dette gælder ligeledes for de danske festivaler som Copenhell, Roskilde, Tinderbox, Northside, Smukfest og Wonderfestiwall.

Raise Your Horns er en mindre festival, der var den eneste succesfuldt eksekverede metalfestival i Danmark efter nedlukningen i marts 2020. Vi måtte implementere en række restriktioner, der bl.a. betød, at publikum skulle sidde ned til koncerterne og for så vidt muligt ikke måtte hæve stemmen. Med disse restriktioner lykkedes det at afholde festivalen, hvilket søges gentaget i år.

I marts kunne vi offentliggøre, at de sidste billetter er solgt, og festivalen hermed er udsolgt et halvt år før afvikling. Nåede man ikke at få billet, kan man skrive sig på ventelisten i tilfælde af, at vi på forsvarlig vis kan åbne op for salg af flere billetter. For indeværende gennemføres Raise Your Horns med samme restriktioner som sidste år for at garantere en sikker festival.

Publikum kan forvente 12 hårdtslående bands fra ind- og udland heriblandt det prisbelønnede danske death metal band BAEST samt stærke navne fra Sverige, Hviderusland, Polen, Tyskland og Spanien. Raise Your Horns afvikles for fjerde gang i Musikhuzet Rønne d. 10-11 september.

English
Following the many cancellations of late, we can announce that Raise Your Horns will be accomplished again this year. The music business is still struggling from the difficult terms that hit in 2020. Thus, most of the bigger European rock- and metal festivals like Hellfest, Download, Inferno, Glastonbury and Rock Am Ring have had to cancel and postpone for the second year in a row. This is the case as well for the Danish festivals such as Copenhell, Roskilde, Tinderbox, Northside, Smukfest and Wonderfestiwall.

Raise Your Horns is a smaller festival that was the only successfully executed metal festival in Denmark following the shutdown in March 2020. We had to implement several restrictions which for instance meant that the audience had to sit down for the shows and as far as possible could not raise their voice. With these restrictions we succeeded in organizing the festival which is what we seek to repeat this year.

In March we could announce that the last tickets had been sold, and the festival is now sold out half a year before its execution. If you did not manage to get a ticket, you can sign up for the waiting list in case that we can justify opening for further ticket sales. For the time being, Raise Your Horns will be organized with the same restrictions as last year to guarantee a safe festival.

The audience can expect twelve hard hitting bands National and International including award winning Danish death metal band BAEST along with strong acts from Sweden, Belarus, Poland, Germany and Spain. Raise Your Horns will be held for the fourth time in Musikhuzet Rønne September 10th-11th.